Over Wout

Wout Waanders schrijft gedichten. Hij droeg op diverse festivals voor – zoals Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal, Onbederf’lijk Vers, Wintertuinfestival en Lowlands. Gedichten van hem verschenen onder meer in Das Magazin, Extaze, Kluger Hans en diverse bloemlezingen. In 2014 won hij Write Now! ’s-Hertogenbosch en in 2012 de Poëzieprijs van de Stad Oostende. Wout was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar studeerde hij af bij Bedrijfscommunicatie en Nederlandse Letterkunde. In 2015/2016 maakt hij deel uit van het talentontwikkelprogramma Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.

In november 2015 verscheen Wouts chapbook Olifantopia bij het agentschap van de Wintertuin. Het is een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark. U kunt het onder meer hier kopen.

Ooit schreef Wout een hele lange biografie voor dit weblog. Bij zijn afstuderen werkte zijn scriptiebegeleider Esther op de Beek deze biografie om tot een stiftgedicht:

Stiftgedicht biografie

 

Wout heeft een stiftgedichtrubriek voor digitaal cultureel magazine de Optimist, en had eerder zo’n rubriek voor Voxweb..

Teksten van hem verschenen in de periodieken Das Magazin, De Titaan, De Ruwe Gelderlander, Dighter, Extaze, Het Vrije Vissersblad, Kluger Hans, NRC-Next, Kutgitaar, Meander, MEST, Passionate Platform, Trouw, TKMST, VOX en ANS.

Wilt u Wout vragen om ergens voor te dragen/ te live-dichten/ een tekst in opdracht te schrijven? Leuk! Zoek hem op of benader zijn agentschap op agentschap@wintertuin.nl. Voor andere vragen kun je terecht op w.k.waanders@gmail.com

Advertenties

7 Reacties op “Over Wout

 1. wat een briljante tekst. wout ik ben trots op je!

 2. Sebesque. Ik wil mijn boeken terug.

 3. Wout,

  Ik weet niet of jij je mij nog herinnert van de pabo, maar ik vind het erg leuk om te lezen hoe het je vergaan is. Wat heb jij een talent zeg! Geweldig! Geen verkeerde keus gemaakt denk ik….

  Liefs Laurie

 4. Ha Laurie, dat is lang geleden! Ik weet het nog wel, hoor. Wat leuk dat je m’n site gevonden hebt. Dank!

 5. Proficiat met de gedichtenprijs te Oostende;

 6. We hebben er een nieuwe ijsvogel bij, in de gedaante van een dichter…

  Wout, proficiat met je poëzieprijs van de Stad Oostende!

  Piet de Bakker, Gameren

 7. Hey, ik heb je gedichten gelezen in de uitvreters. Ik vond ze erg goed. Nu heb ik een vraagje. Ik moet over twee weken een schrijfopdracht inleveren als toelatingstest voor een schrijfopleiding aan Artez. Het zijn 500 woorden niet erg veel dus. Zou jij er misschien een keer overheen kunnen lezen en zeggen wat je ervan vindt? Ik ken niemand die zelf ook schrijft. Groetjes Tommy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s